forside

fredag 5. august 2011

Plukket bær i bøtter og spann!!!

Ja nå er det bærtid folkens. Jeg har ikke et eneste tre på tomta mi, men har vært så heldig å få plukket litt hos mine kjære svigerforeldre. De har en stor gård med masse bær. ;o)
Jeg plukket 6 kg rips å leverte det på det lokale bærpresseriet. Der er det så koselig blitt så vil vise dere noen bilder derfra også, men først noen fra meg.;o)
Bord dekket for to med nyplukkede rips. ;o)
Bare elsker mine Green Gate glassting. ;o)
Måtte jo ta vare på noen som dessert også da. ;o)
Disse flaskene fikk jeg for bærene jeg leverte. ;o)
Her på Askim Frukt- & Bærpresseri kan man levere all slags bær.
De har akkurat pusset opp her å gjort det så fint. ;o)
Her kan man sitte ned å smake på de forskjellige saftene og ciderne de lager. ;o)
Det er så utrolig koselig her inne så måtte bare knipse litt bilder jeg. ;o)
Et lite fossefall av en gammel vannpumpe, akkurat lik den jeg fikk i Frankrike forresten. ;o)
Her har de også laget et lite museum av de gamle maskinene de brukte. De har faktisk holdt på i 75 år. ;o)
De har utrolig mye bra her altså. Saft, cider, syletøy, gelè, vin og masse annet rart i alle mulige smaker og varianter ;o)

Nei nå blir det film og kos resten av kvelden.
Ha en super helg folkens.

Simone
4 kommentarer:

Hanne Margrete sa...

Så fint du har dekket på til "ripsbær-kos"! jeg har helt like kopper og de er såå fine;) Så veldig fint ut på det presseriet, og så artig å ha noe sånt i nærheten!
Ha en super fredagskveld og helg!

Klem fra Hanne:)

MissMette sa...

Hei Simone
Mange fine innlegg og bilder her hos deg :) Jeg har vært på ferie og ikke fått blogget eller tittet innom noen, men er nå så smått i gang ;) Jeg også var innom Nina i Paradiset på mandagen som var. Vi ble litt forsinket på veien så vi kom ti minutter før hun skulle hente lille Leon i barnehagen, så det ble dårlig med bilder denne gangen. Men fikk da i alle fall hilst på henne, og det var jo koselig ღ Fint bilde av dere lengre nede her…

…og fristende med nyplukket rips, nam… Så heldig du har som har et saftpresseri i nærheten, det kunne jeg veldig godt tenke meg :) ingen ting som er bedre enn friske bær og saft ღ Ønsker deg en fin, fin fredagskveld og helg som kommer. Her blir det litt senere popkorn og film… Klem fra Mette

Eli's lille rede sa...

Jeg har også fått smake på cidere derfra. Har en venninne som bor i Askim, og var så heldig å få flere flasker pluss diverse gelèer. Nam! Det så jo så koselig ut der, at jeg må nok ta en tur selv også. Rips er kjempegodt, spesielt med eggedosis;) Ha en fin kveld! Klem fra Eli:)

Lene fra Lillehammer sa...

Heldig den som bor ved et slikt presseri. Vi var flere ganger innom tanken å gjøre det samme da jeg bodde i Lillestrøm, men det ble bare med tanken.
Og som svar på kommentarer din inne hos meg. Joda, det er mange flotte planter i hagen min, men det er som med klær, man blir litt lei de etterhvert. Nå har jeg ikke akkurat tenkt å skifte ut alt, men jeg skal heller få tynnet ut noe av det som jeg har masse av og heller supplere med litt nye. I kveld fikk jeg dratt opp en svær tue av veronica longifolia og den har nå fått en "flott" plass i steinrøysa. Måtte den få et flott liv der den kommer...hihi.
Ha en fortsatt flott helg da Simone...klems...