forside

søndag 15. januar 2012

Hvordan få nytt bad på 1-2-3!!!

Her kommer førbildene folkens!
Og noen tips og råd til dere som lurer på å pusse opp. ;0)Sånn så altså badet ut før oppussing, beige vegger(kan det ha vært cafe latte tro?!) og mørke skiferfliser på gulvet. Her med litt for mye stæsj ser jeg nå. hohoho ;p

Så det var jo egentlig ikke så galt her fra før. Har fått et par sp.mål om hvorfor i all verden jeg skulle pusse opp et sånt fint bad da men.....Hehe Har liksom ikke noe bra svar på det altså, bare det at jeg ikke har tålmodighet til å ha den samme looken mer enn kanskje 1 år eller høyst 2!? ;p

Det eneste jeg gjorde var å male tak og listverk i hvit 80 glans når jeg flyttet inn. Det andre var sånn tålig levelig. ;o)Innredning fra Ikea som jeg synes var litt kjedelig.
Men her med en kran jeg fikk fra Polen da, er jo så glad i disse gammeldagse kranene. :o)Dette bilde er fra salgsoppgaven da jeg kjøpte huset.
Som dere ser, furu furu og atter furu. Det er ikke bra! Så dette malte jeg med en gang. Skimter dere også den ikke så fine gangen ut døra der kanskje??? ;p
Vi snakker før bilder her altså...
Jeg bråmalte veggene 3 strøk med eggehvit i glansgrad 15.
Skal si det ble forskjell her ja, rommet bare åpnet seg. ;pGlemte jo å si det var en skittentøys sjakt her inne også.
Den har aldri vært brukt av den enkle grunn at vaskerommet er på et helt annet sted i kjelleren. Så da fant jeg fort ut at denne skulle bort! ;o)Så etter noen omganger med slegga var det kun et hull igjen.
Ikke særlig lekkert eller hva??? :o)Men det fikset jeg fort med litt betong og jern. Polakken min hjalp meg med å sette en plate nedi så ikke all betongen rant ned i kjelleren. Fant noen fliser som vi la over tilslutt, var jo ikke så nøye om de ikke var like siden jeg uansett skulle male over de etterpå. ;o)
Her er alle flisene på plass og jeg har grunnet gulvet med heftgrunn etter en real vask med Jotuns husvask. Siden gulvet var så mørkt fra før så tok jeg 3 lag med heftgrunn før jeg synes det ble bra. Her er det viktig med godt forarbeid ja, det er jo ikke akkurat anbefalt å male på gulvfliser. Men jeg måtte jo bare prøve. ;o)Her er veggene ferdig malt, og gulvet grunnet 1 strøk. ;o)

Raptus bare måtte inn å sjekke hva mommo har drivi med her inne de siste dagene. Gulvet her har da fått 3 lag heftgrunn og 2 lag med Jotuns 5-stjerners gulvmaling. En super sterk og fin maling. :o)
Endelig ferdig!
Jeg valgte å male annenhver flis grå. Har alltid hatt en forkjærlighet for sånne gulv, så dette måtte jo bare prøves ut. Dette gjorde jeg da på frihånd så skal si det tok tid. Men det var egentlig bra for min dårlige tålmodighet! ;p
Her skal bordet med vasken oppå seg stå. Så ikke helt bra de rørene der så jeg bestilte cromerør i stedet. ;o)
Sånn ble det her etterpå.
Har ikke tatt bilde av rørene enda da jeg mangler et par småting før det blir perfekt. En stooor takk til min snille rørlegger Ole. ;o)Søt dobørste fra Nina i Paradiset pynter fint opp på det nye badet mitt. ;pDette var altså veien til et helt nytt bad på dager folkens!
Så med litt mot og arbeidslyst kan dere også til dette. Ha alltid i bakhodet at drømmer faktisk kan realiseres. :o)))

Bonne nuit a tous.


Simone


22 kommentarer:

Tante Titti sa...

Rålekkert!!!
Spennende løsning å male flisene, er spent på hvordan de holder seg. Har litt dårlig erfaring med det selv, men tror det var gjort for dårlig grunnarbeid i den leiligheten jeg hadde da...
KLÆMM!!

Grønsdal Gård sa...

Så utrolig lekkert!!! Skulle ønske jeg kunne foreta mirakler på mitt bad, men jeg får vel bare krysse fingrene og håpe at jeg vinner i lotto ;)

Stine sa...

Dette ble da meget sprekt du! ;) Likte hvordan det var før også jeg da... haha :)

Fru R. sa...

Så lekkert, bare helt nydelig!!
Klem

Mona/Villa Tverrteigen sa...

Hei kjære Simone vennen =)
Du er helt RÅ !!!!! Fy søren du er flink og ikke minst et riv jern til å stå på, jeg digger deg! Utrolig gøy og se denne makeoveren, flisene på gulvet ble knall bra og helheten "smashing". Vel gjennom ført make over på få dager!

Du er GOD Simone=)

Ha en flott Tirsdag!

Klemmer fra Mona

Hespe sa...

Så flink du er med oppussingsprosjekter Simone - flott det blir!!

Jeg er enig med deg at det ikke har vært en kald vinter så langt, men når gradestokken kryper en 5-6 grader under 0, da biter det litt. Selv kunne jeg godt tenkt med litt mer snø og 15 minus - da er det skikkelig vinter.. ;)

Ha en fin uke videre!

KLem fra Hildegunn

Guttemamma sa...

Fy søren så lekkert det ble,Simone!! Skulle ikke tro det var samme rom
klem♥

stine sa...

mye finere nå.. er mye penere uten alt nipset

stine sa...

mye finere nå.. er mye penere uten alt nipset

Camilla at home sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Camilla at home sa...

Så utrolig forskjell det gjorde, og så ble det så fint!! Veldig kjekt å se hele "prosessen" med oppussingen.

Ønsker deg en finfin dag :-)

salige lavendel sa...

Du er jammen flink!!! Det ble nydelig. Gulvet var jo en drøm. Håper malingen på flisene holder seg fin og fjong i mange år.

Nistin sa...

Er den mugga som do børsta står i også fra Nina i Paradiset?
Lekkert bad!

Daisys home sa...

Skikkelig lekkert ble det, for en forandring :)
Har tenkt på det samme, når det gjelder å male gulvflisene på badet. Redd for at det kan komme til å skrubbe av, men ser jo at gulvmalingen jeg har brukt på andre gulv er sterk.
Ble jo så fint med de grå/hvite kontrastene på gulvet:)
Ha ei fortsatt finfin helg.
En flott blogg du har:)
Klem Sissel

Sommerhuset i bakken sa...

For en fantastisk forandring! Så flink du er! Det ble bare så utrolig flott!

Ha en finfin helg!

Anonym sa...

Imponert over deg Simone,du er så flink atte,herlig bad. :))
Ha en fin dag.
Klem Mette.

LIVING sa...

Hei igjen!

Det er så vanskelig å se på bildet hvilken av lampene som er likest de som er i butikk. Du må nesten høre med belysningsansvarlig på Skullerud :)

Stine

Lene sa...

Skikkelig lekkert, du er rå! Nå er det jo gått et år, hvordan har de malte gulvflisene holdt seg? Har så lyst til å male våre og, men er veldig usikker på hvor lurt det er (familie på 5 og kun ett bad...)

Åse Marie Strand sa...

Hei!
Så utrolig fint det ble etter det ble malt ☺️
Hvor slitesterkt er det, å hvordan er det å male fliser med varmekabler under?

Renate sa...

Hei utrolig bra jobba :) Er flisene like fine i dag? Jeg vurderer å male flisene på mitt bad men ønsker å høre med andre først om malingen sitter.

Nina Elise sa...

Nydelig :)
Jeg lurer også på hvordan flisene er etter noen års bruk?

Anita sa...

Hei...:) knallfint...lurer bare på hvordan er flisene etter maling?? vil gjerne male mine, men vil vite hvordan det ser ut etter litt slitasje...:)